Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 5, 2019 in Personal | 0 comments

5 Decembrie – Ziua Internațională a Voluntariatului

În fiecare an, în a cincea zi a lunii decembrie, lumea întreagă celebrează Ziua Internațională a Voluntariatului, stabilită printr-o rezoluție adoptată de Adunarea Generală a ONU în anul 1985.

Salut și eu pe toți cei care își dăruiesc timpul, energia, cunoștințele și abilitățile în folosul comunității, pentru un viitor mai bun al întregii societăți.

În această zi, îndemnul meu pentru tineri și nu numai este să se implice în acțiuni de voluntariat, pentru că beneficiile sunt neprețuite. În primul rând, implicarea într-un program de voluntariat te poate ajuta să îți descoperi un potențial despre care nu știai și să progresezi în drumul tău spre succes. Voluntariatul te ajută și să ieși din zona de confort și să experimentezi lucruri noi cu ajutorul cărora poți afla foarte multe despre tine ca om. Un alt avantaj este acela că vei lucra cu oameni la fel ca tine, creativi și plini de energie, cu care poți face schimb de idei. Mai mult, nefiind constrâns de nimic, vei reuși să oferi tot ce ai mai bun, iar satisfacțiile vor fi medicament pentru psihicul tău. Ca voluntar, vei deveni mai organizat și vei învăța cum să-ți folosești timpul cât mai productiv. Iar ceea ce vei învăța în perioada de voluntariat poate sta la baza unei cariere profesionale așa cum o visezi.

Fiecare acţiune făcută voluntar poate ajuta la schimbarea lumii în bine.

„Dăruind vei dobândi!”

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.