Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 4, 2017 in Cultural, Personal | 0 comments

4 august – nașterea lui Louis Armstrong

Pe data de 4 august 1901, în New Orleans, Louisiana, se năștea Louis Armstrong, cel care urma să devină unul dintre cei mai cunoscuţi şi iubiţi reprezentanți ai muzicii jazz din toate timpurile.
Supranumit “Regele jazz-ului”, Armstrong, ajunge să transforme acest gen muzical într-una din cele mai înalte expresii ale muzicii şi să atingă sufletele a milioane de oameni. De-a lungul timpului, multe din piesele lui au ajuns să fie fredonate în lumea întreagă, iar câteva exemple memorabile ar fi ”When The Saints Go Marching In”, “Hello, Dolly” sau ”What a Wonderful World”.
Dincolo de faptul că a reuşit să încânte o lume întreagă cu acordurile sale, Armstrong a rămas în memoria colectivă prin faptul că a izbutit să rupă barierele rasiale. Datorită talentului și măiestriei sale, s-a bucurat de succes într-o țară puternic afectată în acele timpuri de rasism, remarcându-se și devenind o emblemă a muzicii universale.
Personal, “What a wonderful world” va rămâne întotdeauna o melodie foarte dragă sufletului meu, reuşind să mă impresioneze de fiecare dată când o ascult prin profunzimea simplităţii sale.

https://

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.