Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 31, 2019 in Personal, Profesional | 0 comments

31 octombrie – Ziua Internațională a Mării Negre

Astăzi, 31 octombrie, este marcată Ziua Internaţională a Mării Negre. La această dată, în anul 1996, a fost semnat, de către statele riverane ale Mării Negre, Planul Strategic de Acțiune pentru Marea Neagră. Demersul a avut loc cu scopul îmbunătăţirii eforturilor colective pentru reducerea impactului poluării şi conservarea biodiversităţii.

Marea Neagră se bucură de o atenție deosebită nu numai datorită poziționării sale geostrategice, ci și potențialului de dezvoltare a securității în regiune. Prin poziția geostrategică și mai ales în contextual provocărilor de securitatea din regiunea Mării Negre, cooperarea strânsă a statelor din regiune este esențială.

De asemenea, datorită resurselor bogate de gaze naturale de pe platoul continental al Mării Negre, România este considerată un hub energetic regional. În context, potențialul Mării Negre trebuie maximizat pentru că oferă posibilitatea țării noastre să atragă cât mai multe investiții în domeniul energiei, care să creeze premisele asigurării independenței energetice pentru România și pentru Uniunea Europeană.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.