Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 30, 2020 in Personal | 0 comments

30 ianuarie – Ziua internațională pentru nonviolență în școală

Astăzi, 30 ianuarie, este celebrată Ziua internațională pentru nonviolență în școală, cu scopul de a atrage atenția asupra necesității unui mediu educațional în care să coexiste armonia, toleranța și solidaritatea și în care copiii să se simtă protejaţi.

Din luna decembrie 2019, România are o Lege anti-bullying, pe care o consider indispensabilă pentru bunul mers al Educației, bullying-ul fiind un flagel cu repercursiuni grave asupra destinului copiilor și despre care am vorbit în octombrie 2015, în plenul Camerei Deputaților: https://goo.gl/LYboNp

Așa cum am atras atenția încă din 2015, atât de la tribuna Camerei Deputaților, cât și prin luări de poziții în mass-media, unul dintre flagelurile cele mai îngrijorătoare cu care se confruntă copiii în zilele noastre este bullying-ul, un comportament deviant ce trebuie combătut puternic și în România.

Cred cu tărie că una dintre cele mai grave probleme ale societății este cea a violenței. Pentru că sunt categoriile cele mai vulnerabile, femeile și copiii sunt puși cel mai adesea în postura de victime fie că vorbim de violență fizică, psihică, economică sau de orice altă natură. Nici țara noastră, din păcate, nu este ocolită de consecințele acestui flagel împotriva căruia avem datoria să luptăm împreună și să ne implicăm fiecare.

În această zi, trebuie să amintim că România a făcut pași importanți în lupta împotriva violenței, țara noastră fiind unul dintre statele care interzic prin lege orice formă de violență împotriva copilului. De asemenea, ratificarea de către România a Convenției de la Istanbul, în septembrie 2016, unul dintre proiectele mele de suflet, pentru care am luptat în calitate de parlamentar de referință al legislativului român la Consiliul Europei pentru problema eliminării violenței împotriva femeilor, a reprezentat un moment foarte important în ceea ce privește conștientizarea acestei problematici referitoare la respectarea drepturilor omului.

Reiterez și în această zi că avem nevoie de o societate fără nicio formă de violenţă, în care fiecare dintre noi, dar mai ales copiii, să se simtă protejaţi.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.