Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 16, 2019 in Personal | 0 comments

30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989: Am încredere că adevărul va ieși la iveală. Dumnezeu să aibă în pază România și pe români!

Am participat astăzi la ședința solemnă a camerelor reunite ale Parlamentului pentru a marca împlinirea a 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, fiind adoptată și o declarație în acest sens. Acum 30 de ani, revolta oamenilor de la Timişoara avea să aprindă dorinţa de libertate în inimile românilor şi să pună în mişcare evenimentele care au produs cea mai mare schimbare din timpul nostru.

În decembrie 1989, dorinţa de libertate a românilor s-a dovedit mai puternică decât tirania sistemului. Ce înainte era doar un murmur a devenit în acele zile strigătul și bătaia inimii tuturor şi miile de glasuri care îşi cereau drepturile în pieţe au răsunat mai tare decât zgomotul armelor.
România democratică de astăzi, o Românie liberă şi europeană, cu cetăţeni ale căror drepturi şi libertăţi sunt respectate şi garantate de Constituţie îşi datorează existenţa Revoluţiei din decembrie 1989, datorită curajului imens al tuturor oamenilor care în acele zile din decembrie 1989 au ieşit să scandeze împotriva tiraniei şi să răstoarne un regim criminal.

Astăzi, la 30 de ani e esential să ne asigurăm că justiția își va face datoria și îi va trage la răspundere pe vinovații de atunci. Am încredere că adevărul va ieși la iveală.

Astăzi, la 30 de ani de la acel decembrie 1989, când românii s-au regăsit pe ei înşişi – în strigăte, în cântece şi în lacrimi – să ne aducem aminte cu respect şi cu recunoştinţă şi să ne rugăm pentru toţi cei care şi-au dat viaţa pentru libertatea noastră.

Dumnezeu să aibă în pază România și pe români!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.