Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 3, 2018 in Personal, Social | 0 comments

3 mai – Ziua Internațională a Libertății Presei

La iniţiativa Adunării Generale a ONU, data de 3 mai a fost declarată Ziua Mondială a Libertăţii Presei. Propunerea a fost avansată la Conferinţa Generală UNESCO unde, printr-o rezoluţie din anul 1991 asupra promovării libertăţii presei în lume, a fost recunoscut principiul unei prese libere, pluraliste şi independente drept o componentă esenţială a unei societăţi democratice.

Meseria de jurnalist este una nobilă şi înseamnă nu doar vocaţie şi respectarea principiului informării corecte a publicului, dar şi asumarea unor riscuri, mai ales de către acei reprezentaţi ai mass-media aflaţi în teatrele de război sau în punctele fierbinţi de pe glob. Din păcate, în exercitarea meseriei lor, jurnalişti din toată lumea cad tot mai frecvent victime abuzurilor şi ameninţărilor, plătind uneori cu viaţa pentru că au ales să practice în mod liber jurnalismul.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, gândurile mele se îndreaptă către toţi acei jurnalişti care îşi fac meseria cu dedicaţie şi nobleţe, mereu în căutarea adevărului.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.