Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 29, 2017 in Personal | 0 comments

29 octombrie – Ziua Internaţională a Internetului

În fiecare an, la data de 29 octombrie , este sărbătorită Ziua Internațională a Internetului. În această zi, în anul 1969, pe continentul nord-american se realiza prima conexiune între două calculatoare. A fost primul pas spre ceea ce avea să revoluționeze nu doar domeniul comunicațiilor, ci chiar modul de viață al oamenilor de pe întregul mapamond.
Trăim într-un secol al vitezei și al conexiunilor, într-o lume a globalizării. În acest context, utilizarea Internetului ne ușurează viața, aducându-ne foarte multe beneficii. Astfel, oricare dintre noi poate avea, astăzi, acces la un bagaj enorm de informații sau poate, spre exemplu, să rămână aproape de cei dragi chiar și atunci când se află, de fapt, la mare distanță de ei. În plus, utilizarea Internetului are un impact imens asupra mediului social, economic sau politic, contribuind în mare măsură la dezvoltarea societății și la creșterea nivelului de trai al cetățenilor.
Cred că ziua de astăzi este un bun prilej de a sublinia cât de important este să conștientizăm și să putem exploata toate aceste beneficii pe care ni le garantează utilizarea Internetului însă, în același timp, să învățăm să ne ferim de capcanele pe care le poate cuprinde mediul online. În acest sens, am susținut întotdeauna necesitatea asigurarării unui mediu virtual sigur pentru noi și pentru copiii noștri.
Internetul este o resursă extrem de preţioasă, însă ţine de noi să o utilizăm în mod responsabil, astfel încât să ne uşureze viaţa de zi cu zi.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.