Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 27, 2020 in Personal | 0 comments

29 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova – 27 august

Astăzi, 27 august, Republica Moldova sărbătorește 29 de ani de la proclamarea Independenței și îmi face o deosebită plăcere să transmit, cu această ocazie, cele mai calde urări de pace și prosperitate fraților noștri de peste Prut. La data de 27 august 1991, la doar cîteva ore după eveniment, România a fost primul stat care a recunoscut independența și suveranitatea Republicii Moldova,
act firesc și frățesc. De atunci, suntem alături de Republica Moldova, al cărei parcurs european îl încurajăm și îl susținem. România este ferm hotărâtă să continue și să intensifice sprijinul concret pe care îl acordă aspirațiilor europene ale Republicii Moldova și va acționa cu determinare pentru realizarea acestui obiectiv. În pofida actualului context geopolitic, marcat de o criză fără precedent, îmi exprim speranța că idealul integrării europene și euro-atlantice a Republicii Moldova va fi înfăptuit cât mai curând, prin acțiunea hotărâtă a fraților noștri de a implementa reformele necesare pentru concretizarea aspirațiilor lor, ca o dovadă a ireversibilității parcursului către o democrație consolidată și a apartenenței la marea familie europeană. Atat in calitate de ministru delegat pentru afaceri europene, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale Romaniei sau ministru al justitiei am sustinut si promovat dezvoltarea si consolidarea Partenetiatului Strategic dintre Romania si Republica Moldova din perspectiva aprofundării acestuia în domeniile politic, economic, în mod special energetic și infrastructurii de transport, cultural si social. Va invit sa marcam impreuna aceasta zi atat de importanta pentru Republica Moldova!
(cateva fotografii de la intalnirile oficiale avute in ultimii ani, inclusiv de la inceperea lucrarilor de interconectare energetica Iasi-Ungheni-Chisinau).

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.