Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 25, 2019 in Personal, Profesional | 0 comments

25 noiembrie – Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor

La data de 25 noiembrie a fiecărui an, la nivel internațional, este marcată Ziua pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor. Această zi a fost stabilită în anul 1999, de către Adunarea Generală a ONU, iar marcarea ei a avut drept scop creșterea gradului de conștientizare față de un fenomen care afectează drepturile fundamentale ale omului, precum dreptul la viaţă, siguranţă, libertate, demnitate, integritate fizică şi psihică, şi care impune eforturi susţinute pe termen lung, din partea autorităţilor, în materie de prevenire şi combatere.

Consider că una dintre cele mai apăsătoare probleme ale societății este cea a violenței, iar cele mai des întâlnite victime sunt și cele mai puțin capabile de apărare: femeile și copiii. Nici România, din păcate, nu este ocolită de repercusiunile acestui flagel împotriva căruia avem datoria să luptăm împreună și să ne implicăm fiecare, indiferent de zona sau domeniul în care activăm.

Am luptat pentru ca România să aibă o legislaţie modernă din perspectiva prevenirii şi combaterii violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice. Unul dintre proiectele mele de suflet, pe care mi l-am asumat ca obiectiv personal în perioada în care am fost parlamentar de referință al legislativului român la Consiliul Europei pe problema violenței împotriva femeilor, a fost ratificarea Convenției de la Istanbul de către România, un instrument esențial de protecție pentru toate femeile care, din păcate, sunt în continuare hărțuite, discriminate sau care nu se simt încă în siguranță în propria casă, pe stradă sau la locul de muncă.
În această zi, le transmit tuturor femeilor care încă suferă în tăcere, fiind prizoniere ale acestui fenomen, că nu sunt singure și că mă voi lupta în continuare, alături de toţi cei care susţin aceste cauze, până când violența domestică, violența împotriva femeilor, sau violenţa împotriva copiilor vor rămâne doar cicatrici ale societăţii noastre. Numai împreună putem spune cu adevărat un NU hotărât violenței.

În fotografie, alături de doamna Gabriella Battaini-Dragoni, Secretarul general adjunct al Consiliului Europei (2016) la depunerea instrumentelor de ratificare de către țara noastră a Convenției de la Istanbul

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.