Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 24, 2018 in Personal, Politic | 0 comments

24 ianuarie – 159 de ani de la Mica Unire

24 ianuarie 1859 rămâne o dată de referinţă în istoria modernă a ţării noastre, fiind ziua în care românii şi-au dat mâna pentru a arăta lumii că sunt o singură națiune și că vor să trăiască într-un singur stat.  Românii din Moldova şi Valahia, prin exemplul lor de solidaritate şi sacrificiu, au demonstrat că uniţi suntem mai puternici, în special în momentele în care dorinţa de afirmare a conştiinţei naţionale este mai presus decât interesele particulare.

Frumoasa poveste a României moderne, a României europene de succes,  a început prin Unirea Principatelor, a continuat cu Marea Unire din 1918 şi cu integrarea ţării noastre în structurile euro-atlantice. Astăzi,în anul Centenarului, la 159 de ani de la Mica Unire, avem în faţă un examen la fel de important pentru societatea românească: preluarea primei Preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene în 2019. Clasa politică şi întreaga societatea românească trebuie să îşi racordeze toate forţele în jurul acestui proiect, pentru a demonstra că România a devenit un pilon de stabilitate şi securitate regională şi un partener de încredere în NATO şi Uniunea Europeană.

În această zi de sărbătoare a statului naţional modern român doresc să transmit cele mai frumoase gânduri de unitate şi preţuire celor care poartă în simţurile lor România, indiferent de locul unde se află. Este datoria noastră, a tuturor să continuăm munca predecesorilor noştri din urmă cu 159 de ani şi să ne îngrijim cu multă responsabilitate de viitorul naţiunii române şi a copiilor noştri.

La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.