Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 23, 2017 in Personal, Social | 0 comments

23 septembrie: Ziua Internațională Împotriva Exploatării Sexuale și Traficului Femeilor și Copiilor

În fiecare an, data de 23 septembrie marchează Ziua Internațională Împotriva Exploatării Sexuale și Traficului Femeilor și Copiilor, zi care contribuie semnificativ la procesul de informare a opiniei publice asupra acestui subiect sensibil și, din păcate, extrem de răspândit.

Organizația Internațională a Muncii estimează că aproape un milion de persoane sunt traficate în fiecare an în scopul exploatării sexuale, 98% din numărul victimelor fiind reprezentat de femei și fete. De aceea, data de 23 septembrie ne obligă la o reflecţie asupra acestui flagel, fiindcă numai prin unirea tuturor eforturilor noastre putem preveni şi combate într-un mod eficient traficul de persoane.

Lupta împotriva acestor abuzuri trebuie să fie o prioritate atât la nivel internațional, cât și la nivel național sau chiar personal, mai ales atunci când vorbim despre cei mai vulnerabili și expuși, adică femeile și copiii. Fiecare dintre noi poate contribui la această cauză comună, astfel încât numărul victimelor afectate de fenomenul traficului și al exploatării sexuale să scadă considerabil, iar această încălcare gravă a drepturilor și libertăților omului să fie prevenită și combătută într-un mod cât mai eficient.

Numai prin unirea tuturor eforturilor la nivelul UE şi printr-o cooperare eficientă a autorităţilor responsabile, putem preveni şi combate eficient traficul de persoane şi putem asigura că victimele beneficiază de asistenţa şi protecția necesare. Amintind cuvintele Secretarului General al ONU, domnul António Guterres, îmi doresc ca împreună „să facem o realitate din a manifesta zero toleranță” față de acest fenomen.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.