Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 21, 2020 in Personal | 0 comments

21 mai – La mulți ani, Elena! La mulți ani, Constantin!

Astăzi, ‪21 mai‬, Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, numiți și cei întocmai cu apostolii pentru contribuția lor la răspîndireea Creștinismului în lume. Povestea lor este plina de invataminte. În anul 312, înaintea unei bătălii, lui Constantin i s-a arătat pe cer semnul Crucii cu inscripția: “in hoc signo vinces” – “prin acest semn vei birui”.

Drept urmare, Constantin a imprimat semnul crucii pe steagurile sale și a obținut victoria. Până în vremea domniei sale, creștinii erau persecutați de romani, însă el a întrerupt prigoana creștinilor permițându-le să iasă din catacombe și să îl mărturisească pe Hristos, fără teama de moarte.

Cei doi sfinți din sinaxarul Bisericii noastre sunt cinstiți de către toți creștinii pentru că ei sunt cei care au oferit credinței noastre libertatea de exprimare, strălucirea de afirmare și au întrerupt prigoana creștinilor permițându-le să iasă din catacombe și să îl mărturisească pe Hristos fără teama de moarte.

Am și eu un sărbătorit în familie, pe tatăl meu, Constantin. Tuturor celor care astăzi își serbează onomastica le urez multă sănătate, spor în viață, ajutor de la Bunul Dumnezeu și multă statornicie în credință asemenea Sfinților Împărați!

La multi ani, taticule!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.