Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 20, 2018 in International, Personal, Social | 0 comments

20 noiembrie – Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor

sursa foto: www.a1.ro

Ca urmare a semnării Convenției ONU privind drepturile copilului, la data de 20 noiembrie 1989, această zi a devenit în întreaga lume Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului. Documentul a fost ratificat și de România un an mai târziu (septembrie 1990), fiind astfel puse bazele legii privind protecția și promovarea drepturilor celor mici.
Din nefericire, în multe colțuri ale lumii, copiii sunt încă exploatați, abuzați sau forțați să muncească. Pentru a-i ajuta să aibă o copilărie normală, ține de fiecare dintre noi să conștientizăm situațiile grele pe care le trăiesc milioane de copii din lumea întreagă. Este nevoie să ne implicăm pentru a lua de pe umerii copiilor povara unor primi ani de viață extrem de dificili. Iar așa cum am spus de fiecare dată, primul pas pentru o viață mai bună îl reprezintă accesul la educație.
Ziua Internațională de Drepturilor Copilului oferă fiecăruia dintre noi un reper pentru a promova, și sărbători drepturile copiilor, prin dialog și acțiuni care vor construi o lume mai bună pentru copii. Copilăria este asemenea unui tărâm aparte, plin de mirare, joacă și frumusețe, iar fiecare copil are dreptul de a se bucura de această minunată perioadă a vieții.
Să nu uităm: „Copiii sunt mâinile cu ajutorul cărora atingem cerurile”. (Henry Ward Beecher)

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.