Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 20, 2020 in Personal | 0 comments

20 februarie – Ziua Mondială a Dreptății Sociale

În fiecare an, pe 20 februarie, ONU marchează Ziua Mondială a Dreptății Sociale, prin care suntem îndemnați să ne reamintim că justiția socială înseamnă eliminarea tuturor barierelor cu care se confruntă oamenii din cauza vârstei, rasei, etniei, religiei, culturii.
Pentru ONU și statele membre, aplicarea justiției sociale pentru toți oamenii se află în centrul misiunii sale globale de promovare a dezvoltării și demnității umane. Recent, Națiunile Unite și-au întărit angajamentul cu privire la justiția socială prin adoptarea de către Organizația Internațională a Muncii a Declarației privind justiția socială pentru o globalizare echitabilă. Declarația vizează crearea premiselor bunăstării sociale pentru toți oamenii.
Echitatea socială va exista numai atunci când toţi oamenii vor avea şanse egale pentru a reuşi în viaţă. Niciun om nu ar trebui să trăiască în sărăcie, iar un prim pas în acest sens sunt investițiile în educație, unul dintre pilonii de bază ai unei societăți prospere.
România, în calitate de stat membru al ONU și UE, și-a exprimat adeziunea la cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale Agendei 2030. Strategia este centrată pe încrederea că statul servește nevoilor fiecărui cetățean, în mod echitabil.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.