Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 20, 2018 in Cultural, Personal, Social | 0 comments

198 de ani de la nașterea domnitorului Alexandru Ioan Cuza

Pe 20 martie 1820 se năștea, la Bârlad, Alexandru Ioan Cuza. Alexandru Ioan Cuza a împlinit, prin alegerea ca domnitor în Moldova și Țara Românească, visul de generații al românilor – unirea celor două principate din anul 1859. A fost momentul de referință în istoria României, urmat, în 1918, de Marea Unire de la Alba-Iulia, când Țara Românească, Moldova și Transilvania au devenit România Mare.

Alexandru Ioan Cuza și oamenii de stat de la acea vreme au realizat nu doar primul pas în procesul de reîntregire națională prin înfăptuirea unirii Moldovei și a Țării Românești, ci au creat premizele modernizării statului și a societății române.

În anul Centenarului, unirea realizată de domnitorul Alexandru Ioan Cuza reprezintă un reper-simbol, un moment în care înaintaşii noştri ne-au predat lecţii de patriotism pe care avem datoria să nu le uităm, ci să le transmitem mai departe copiilor noştri, generaţiilor frumoase care vin din urmă şi care trebuie să cunoască pe de-a-ntregul moştenirea minunată pe care am primit-o.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.