Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 11, 2020 in Personal | 0 comments

19 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001

11 septembrie 2001
…o zi care a schimbat lumea. O zi care nu trebuie uitata!
Au trecut 19 ani desi totusi ai sentimentul ca parca a fost ieri. Personal nu o voi uita niciodata poate si din cauza ca viata a vrut ca si eu sa traiesc, la maxim, ziua de 11 septembrie. În acea perioadă incepusem colaborarea cu una dintre cele mai bune firme de avocatura de pe Wall Street, New York City. Îi mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru că mi-a schimbat destinul în acea zi și m-a împiedicat să ajung la World Trade Center, la acea oră fatidică. Dumnezeu sa odihneasc cele 2996 de suflete disparute in aceasta zi iar familiilor lor puterea de a trece peste durerea pierderii celor dragi. Celor 343 de “Firefighters” dar si “New Yorkezilor“ tot respectul pentru curajul, puterea, determinarea si mandria de a se ridica si striga: nu vom ceda terorii!
Am fost atunci la Ground Zero, am plans, m-am rugat pentru ei si pentru familiile lor. Cu siguranta voi continua sa merg la Ground Zero de fiecare data cand voi fi in New York City. Nicaieri in aceasta lume nu simti o apasare mai mare, nu te simti mai mic si mai umil in relatie cu viata decat aici. Este o catedrala a suferintei umane, iar corul sufletelor pierdute in acea zi te ridica si te pune fata in fata cu Dumnezeu. Atmosfera care se simtea in aer atunci, dar si in lunile care au urmat, este greu de descris in cuvinte dar, cu siguranta, pentru mine a fost o lectie de caracter, mandrie, demnitate si solidaritate umana care m-au influentat foarte mult. O lectie care va ramane cu mine pentru totdeauna. Din cenușa turnurilor gemene a luat ființă Ground Zero, un loc simbolic al neuitării, dar și un spațiu al renașterii fiindcă Statele Unite vor continua să reprezinte etalonul de forță și solidaritate în lupta cu teribilul flagel al terorismului.
Astăzi, trăim într-o lume care încă se mai află sub influenţa acelor evenimente, o lume în care terorismul şi radicalizarea persistă şi răpesc în fiecare zi nu doar suflete, ci şi câte un strop de umanitate. Este cu atât mai important pentru noi toţi ca astfel de momente să nu fie uitate, pentru a putea fi conştienţi de faptul că astfel de ameninţări sunt mai prezente ca niciodată şi că lupta pentru o lume mai bună trebuie continuată.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.