Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 17, 2020 in Personal | 0 comments

17 mai – Ziua Mondială a Telecomunicațiilor și Societății Informaționale

Astăzi, 17 mai, celebrăm cea de-a 51 aniversare a Zilei Mondiale a Telecomunicațiilor și Societății Informaționale, sărbătorită anual de la 1969, pentru a marca semnarea, în 1865, a Convenției Telegrafice Internaționale și crearea Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (UIT). Scopul Zilei Mondiale a Telecomunicațiilor și a Societății Informaționale este de a conștientiza posibilitățile pe care utilizarea Internetului și a altor tehnologii le poate aduce societăților și economiilor.

Pandemia de COVID-19 ne-a dat posibilitatea de a conștientiza cât de important este internetul în viața noastră pentru a fi conectați unii cu ceilalți, făcând izolarea mai ușor de suportat. Însă, în același timp, trebuie să fim conștienți de capcanele Internetului și să-l folosim responsabil.

Cu sute de milioane de utilizatori în întreaga lume, internetul este, azi, cel mai important mijloc de comunicare folosit de oameni. Internetul a ajuns să pună în mișcare economia lumii sau să impulsioneze comerțul cu bunuri și servicii la cote inimaginabile altădată. Dincolo de aceste avantaje, în ultima perioadă am început să îi cunoaștem și dezavantajele. Atacurile cibernetice pun serioase întrebări cu privire la securitatea cibernetică a lumii de azi. Acum ceva timp am propus inclusiv includerea in programa scolara a unor lectii privind securitatea cibernetica pentru protectia copiilor nostrii.

Voi încheia cu mesajul secretarului general al ONU, António Guterres: „Tehnologia informației poate fi un far al speranței, permițând conectarea a miliarde de oameni din întreaga lume. În timpul pandemiei COVID-19, aceste conexiuni sunt mai importante ca niciodată.”

Să le urăm ”La mulți ani!” tuturor celor care lucrează în acest domeniu și care ne fac viața mult mai ușoară!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.