Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 15, 2020 in Personal | 0 comments

15 august – Ziua Independenței Indiei

Nu vreau sa treaca ziua de astăzi fara sa nu sărbătorim impreuna Ziua Independenței Indiei! India este apropiată de sufletul meu, o țară cu oameni minunați și de o frumusețe care răpește imaginația. Mahatma Gandhi, acest gigant al istoriei care a întors imperii în loc doar cu puterea cuvintelor, care a condus prin fapte și prin exemplul personal, a spus că puterea nu provine din capacitatea fizică, ci din voința neîmblânzită. Aceste cuvinte, asemeni altora spuse de Gandhi, m-au inspirat și le țin aproape de suflet. Am călătorit in India pentru prima data impreuna cu familia mea in decembrie 2011 iar, ulterior, in vizite oficiale am înțeles ce poate face un stat democratic, multicultural, care își respectă valorile și oamenii, la umbra propriului său destin. Pe perioada mandatului de vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice ale Romaniei cat si în calitate de Președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu India am sustinut si promovat dezvoltarea, consolidarea si aprofundarea Parteneriatul Extins dintre România și India. Astăzi, când sărbătorim Ziua Independenței Indiei doresc să transmit, în nume personal, dar și în calitate de Președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu India, cele mai calde urări, cu încredere deplină în viitorul relațiilor noastre! La mulți ani India!
(Fotografii: Urându-i bun venit în România domnului Venkaiah Naidu, vicepreședintele Indiei in Sari, in costumul tradițional indian, care purtat în asemenea ocazii oficiale, arată respectul față de oficialii Indiei și față de India; impreuna cu delegația de judecători condusă de Excelența Sa domnul Deepak Gupta, judecător la Curtea Supremă a Indiei; diverse intalniri de lucru cu ambasadorii Indiei in Romania; impreuna cu Andrutu si Martyn in timpul vizitei noastre private).
P.S. pentru ca deja observ postaci care comenteaza despre Sari parca sunt Dancila ca numai ea nu pricepea cat de importante sunt regulile si obiceiurile protocolului diplomatic! Cine stie politica externa si diplomatie stie exact ce inseamna sa porti Sari in astfel de momente!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.