Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 13, 2020 in Personal | 0 comments

13 septembrie – Ziua pompierilor români

Nu vreau sa treaca ziua de astazi fara sa nu marcam impreuna Ziua pompierilor români. În fiecare an, pe 13 septembrie, este aniversată Ziua pompierilor români, în semn de recunoștință pentru cei 47 de eroi căzuți la datorie în anul 1848, în lupta pentru apărarea Capitalei, care a avut loc la Dealul Spirii. Pompierii acelei cazarme au luptat eroic cu armata otomană care venise în Ţara Românească pentru a înăbuşi revoluţia populară. În memoria celor 47 de eroi căzuţi atunci la datorie, a fost ridicat Monumentul Eroilor Pompieri din București (foto), simbol ce va rămâne mărturie a jertfei din 1848.
Pentru misiunea nobilă pe care și-au asumat-o, intervenind pentru salvarea de vieți omenești în cele mai dificile situații, pentru devotamentul lor, precum și pentru modul exemplar în care își fac datoria față de semeni, doresc să le transmit tuturor pompierilor întreaga noastră gratitudine.
Ţin, cu această ocazie, să-l îmbrăţişez şi să-i transmit cele mai calde gânduri tatălui meu, Constantin, care şi-a slujit cu dedicaţie ţara, fiind pompier, şi care mi-a insuflat curajul şi dorinţa de a lupta pentru valorile in care cred!
La mulți ani, pompierilor români!
( foto: Monumentul dedicat eroilor pompieri din Dealul Spirii).

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.