Pages Menu
Categories Menu

Posted on Apr 12, 2019 in International, Personal | 0 comments

12 aprilie – Ziua mondială a aviației și cosmonauticii

Foto: Vadim Sadovski/Shutterstock

Începând cu 1961, în fiecare an pe 12 aprilie, este aniversată Ziua mondială a aviației și cosmonauticii, dată la care Iuri Gagarin a fost primul om care a reușit să ajungă în spațiul cosmic.
“Cerul este foarte întunecat, iar Pământul este albăstrui”, a descris pe atunci Gagarin experiența primului zbor în cosmos. De la zborul lui Gagarin și până în prezent, eforturile omenirii pentru explorarea spațiului cosmic au fost încununate prin numeroase misiuni de cercetare. Omul a cucerit astfel și ultima frontieră, demonstrând că până și visurile cele mai îndrăznețe – care în urma cu numai câteva decenii ar fi părut imposibil de realizat – pot deveni realitate.

În această zi, doresc să le transmit ”La mulți ani!” tuturor celor care și-au dedicat viața aviației și cosmonauticii. Un gând special se îndreaptă către Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic în anul 1981.

„Atât timp cât spiritul este lăsat să zboare liber, dezvoltarea, cunoașterea și progresul sunt asigurate!” (Dumitru Prunariu)

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.