Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 10, 2011 in Personal, Politic, Social | 1 comment

11 Septembrie 2001

 httpv://www.youtube.com/watch?v=uRYdRse76FM

o zi care a schimbat lumeaO zi care nu trebuie uitata!

Au trecut 10 ani desi totusi ai sentimentul ca parca a fost ieri. Personal nu o voi uita niciodata poate si din cauza ca viata a vrut ca si eu sa traiesc, la maxim, ziua de 11 septembrie (la ora atentatelor trebuia sa fiu in Turnul Geaman nr 2 la etajul 42 si numai destinul, prin puiutul meu de 4 luni, m-a impiedicat sa ajung acolo, la acea ora).

Dumnezeu sa odihneasc cele  2996 de suflete disparute in aceasta zi iar familiilor lor puterea de a trece peste durerea pierderii celor dragi.

Celor 343 de “Firefighters” dar si “New Yorkezilor tot respectul pentru curajul, puterea, determinarea si mandria de a se ridica si striga: nu vom ceda terorii!

Am fost atunci la Ground Zero, am plans, m-am rugat pentru ei si pentru familiile lor. Cu siguranta voi continua sa merg la Ground Zero de fiecare data cand voi fi in New York City.

Nicaieri in aceasta lume nu simti o apasare mai mare, nu te simti mai mic si mai umil in relatie cu viata decat aici. Este o catedrala a suferintei umane, iar corul sufletelor pierdute in acea zi te ridica si te pune fata in fata cu Dumnezeu.

Atmosfera care se simtea in aer atunci, dar si in lunile care au urmat, este greu de descris in cuvinte dar, cu siguranta, pentru mine a fost o lectie de caracter, mandrie, demnitate si solidaritate umana care m-au influentat foarte mult. O lectie care va ramane cu mine pentru totdeauna.

1 Comment

 1. Dramatic!
  Ceea ce nu inteleg despre atentate este motivatia de a lovi SUA. Nu stiu dc e vorba pur si simplu de a lovi centrul de putere(cel putin din 2001) al Occidentului, natiunea-lider sau dc au vizat sa loveasca SUA (atat de oribil!) datorita politicii specifice ale acesteia – politica generala dar si contextul de atunci, politica anuntata de noul presedinte GWB. In cazul in care SUA a fost lovita pt ceea ce face ea si nu pt ca a fost capitala Occidentului poate de vina este faptul ca americanii fac o politica externa mult diferita de europeni, japonezi, canadieni, australieni si asta le-ar fi atras ura Al-Qaeda.
  Am inteles ca rivalitatea Al-Qaeda cu SUA a inceput odata cu primul razboi din Golf cand sauditii au primit ajutor occidental dar l-au refuzat pe cel oferit de Bin Laden. Iar campania a fost condusa de SUA, insa nu numai militar, ci si politic. Probabil ca si Bin Laden isi dorea petrolul kuweitian de s-a oferit sa ajute, dar nici americanii n-au dovedit ca doreau altceva.
  Disparitatea bogatiilor naturale face ca lumea sa se comporte ciudat, pt ca principiul „ce-i sub mine e al meu” NU poate fi respectat din moment ce peste mine vin altii ca sa-mi ocupe teritoriul bogat, iar restul lumii imi cere taxa de protectie pt a ma apara.
  Poate ca planeta ar tb sa inteleaga ca bogatiile saudite apartin lumii intregi, chiar dc localnicii pot avea beneficii mai directe. Bogatiile tb mondializate. In fond ce e petrolul?! E reprezentat de fosilele stramosilor nosti(pesti din marea ce fusese candva acolo) deci toti avem drept de mostenire.
  Pt Creationistii care cred ca pamantul e mult mai tanar, 6-100 mii de ani putem sa le consideram darurile lui Dzeu. Dar pt cine? Doar pt cei care intamplator le ocupa sau pt intreaga lume?!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.