Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 11, 2017 in Personal | 0 comments

11 noiembrie – Ziua Veteranilor

Data de 11 noiembrie, cunoscută iniţial sub denumirea de „Ziua Armistițiului”, are o însemnătate istorică, marcând încheierea oficială a Primului Război Mondial. Astfel, la ora 11, în cea de-a 11-a zi a celei de-a 11-a luni a anului 1918, forțele aliate au semnat armistițiul cu Germania, în urma căruia se punea capăt războiului. În special datorită jertfei soldaţilor români care au luptat şi au murit în Primul Război Mondial, la mai puţin de o lună de la încheierea oficială a războiului a fost posibilă Marea Unire de la 1918, act definitioriu pentru formarea României moderne.

Chiar dacă în România celebrăm veteranii pe data de 29 aprilie a fiecărui an, țara noastră s-a alăturat tradiţiei deja existente în mai multe state ale lumii, cinstindu-i şi pe data de 11 noiembrie pe cei care au luptat în războaie pentru apărarea intereselor neamului românesc, în semn de recunoștință pentru sacrificiul și faptele lor de vitejie.

Ziua Veteranilor, mai mult decât orice altă zi, îmi aminteşte cu drag şi recunoştinţă de bunicul meu Gheorghe, care a luptat în bătălia sângeroasă de la Cotul Donului şi de la care am învăţat ce înseamnă patriotismul şi adevărata istorie a României.

Nu doar astăzi, ci în fiecare zi ar trebui să le mulțumim tuturor veteranilor de război și doresc să le transmit înalta noastră prețuire pentru modul admirabil și pentru curajul fără limite de care au dat dovadă punându-se în slujba țării. România noastră de astăzi, nu ar fi existat fără dăruirea lor!

În imagine, alături de domnul Neculai Gheorghiu, din satul Tuleşti, comuna Dragomireşti, Vaslui – veteran din cel de-Al Doilea Război Mondial

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.