Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 11, 2016 in Cultural, Personal | 0 comments

11 noiembrie – Ziua Veteranilor

12141046_746846795427091_303278797233118760_o

Denumită inițial „Ziua Armistițiului”, data de 11 noiembrie marchează încheierea oficială a Primului Război Mondial. La ora 11, în cea de-a 11-a zi a celei de-a 11-a luni a anului 1918, forțele aliate au semnat armistițiul cu Germania, în urma căruia se punea capăt războiului. Astăzi această zi este dedicată veteranilor de război din întreaga lume care prin sacrificiul, vitejia și puterea lor de luptă în numele unor idealuri au pus bazele realității și lumii în care trăim noi astăzi.
În România, Ziua Veteranilor este celebrată și în semn de recunoștință pentru sacrificiul militarilor care au participat la misiuni în afara teritoriului statului român, având ca obiectiv limitarea efectelor acțiunilor teroriste.
Pentru modul admirabil în care s-au pus în slujba țării, țin să transmit tuturor veteranilor de război înalta noastră prețuire. De fiecare data cînd întâlnesc astfel de oameni în colegiul meu din Vaslui sunt fascinată de frumusețea lor sufletească, de seninatatea cu care vorbesc despre sacrificul lor și de valorile autentice care le-au călăuzit existențele pilduitoare. România, așa cum o știm astăzi, nu ar fi existat fără dăruirea lor și de aceea trebuie să le purtăm recunoștință, să nu îi uităm niciodată.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.