Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 11, 2020 in Personal | 0 comments

11 aprilie – Ziua internaţională a celor eliberaţi din lagărele de concentrare fasciste

Pe 11 aprilie 1945, soldații americani au reușit eliberarea lagărului de concentrare Buchenwald, un lagăr nazist de muncă silnică chinuitoare, esențial pentru industria de armament. Astăzi, gândurile noastre se îndreaptă către toate sufletele care și-au găsit sfârșitul în acel loc diabolic și ni se oferă încă un prilej de profundă reflecție asupra a ceea ce a însemnat acest episod îngrozitor din istorie.

Este de datoria noastră să le cinstim memoria celor care au suferit atunci şi de a nu înceta lupta împotriva discriminării şi antisemitismului. Respectul față de drepturile omului, toleranța și solidaritatea sunt soluții la îndemâna oricui pentru combaterea antisemitismului și a oricărei forme de discriminare.

În astfel de momente, doresc să îmi exprim întreaga compasiune şi solidaritate faţă de toți cei care au avut de suferit în lagărele de exterminare, iar împreună să depunem tot eforul pentru ca răul să nu mai triumfe niciodată, în niciun colț al lumii.

În imagine: Supraviețuitorii care se întorc la lagărul de concentrare Buchenwald la 70 de ani după ce au fost eliberați de soldații americani. Foto: AP / BBC.com

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.