Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 10, 2020 in Personal | 0 comments

10 mai – Ziua Naţională a portului tradiţional

Ziua Naţională a portului tradiţional din România este aniversată, începând cu anul 2015, în a doua duminică a lunii mai. Este un moment de sărbătoare, de redescoperire a minunatelor tradiţii româneşti, a bogăţiei inestimabile a patrimoniului nostru cultural. Portul tradiţional românesc, care ni se revelează in fiecare zonă a ţării într-o diversitate de motive româneşti, reprezintă o moştenire pe care avem datoria de a o transmite nealterată generaţiilor viitoare. Nu mai este niciun secret ca iubesc ia romaneasca!Dragostea față de ia tradițională mi-a fost insuflată de către bunica și de către mama mea, care mi-au călăuzit pașii și m-au învățat să iubesc portul românesc. Pentru mine, ia reprezintă o poartă către spiritul tradiţional al poporului meu și, de aceea, o port cu mândrie ori de câte ori am ocazia!
Despre frumusețea și unicitatea portului tradițional românesc am vorbit atât de la tribuna Parlamentului, prin declarații politice, cât și la evenimente dedicate la care am participat de fiecare dată cu mare plăcere. În ultimii ani, ia și-a recâștigat popularitatea binemeritată, iar frumusețea inegalabilă a portului tradițional românesc este redescoperită atât în satul românesc, cât mai ales la orașe, unde ia și motivele ei românești sunt reinterpretate în moduri creative.
Pentru mine, ia reprezintă o poartă către spiritul tradiţional al poporului meu și, de aceea, o port cu mândrie ori de câte ori am ocazia, fie în activități publice, fie în vacanță.
P.S. in scoala generala din comuna Fulga de Jos am fost si membru in formatia de dansuri populare … de atunci stiu sa joc hora😉 ( mama mea inca are costumul meu popular din acea perioada🤗).
In fotografii: purtand ia romaneasca de-a lungul timpului, in diverse momente, fie la evenimente oficiale, fie in vacanta!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.