Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 1, 2017 in Personal, Politic | 0 comments

10 ani pentru România în marea familie europeană

România aniversează astăzi, 1 ianuarie, 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, deceniu în care s-a aflat printre promotorii cei mai activi ai consolidării procesului de integrare. Zece ani în Uniunea Europeană, pentru România, înseamnă zece ani de creştere, de dezvoltare, de consolidare a democraţiei. Primii zece ani ca stat membru au adăugat un plus de 62 de miliarde de euro PIB-ului României, de la 98 de miliarde de euro la sfârşitul lui 2006 la peste 172 de miliarde de euro în 2016.

Pentru România momentul aderării la UE reprezintă îndeplinirea celui mai important obiectiv naţional din ultimul sfert de veac, alături de aderarea la NATO, şi înseamnă, totodată, recunoaşterea faptului că ţara noastră este parte importantă din marea familie europeană. La fel ca şi aderarea noastră la NATO, şi momentul aderării la UE a demonstrat capacitatea noastră de a ne uni eforturile pentru a duce la îndeplinire obiectivele de importanţă capitală pentru ţara noastră.

În continuare, România susţine consolidarea construcţiei europene, aprofundarea integrării europene şi menţinerea unităţii şi a solidarităţii între statele membre, iar experienţa acumulată din momentul aderării ne poate ajuta să valorificăm mai bine în beneficiul tuturor cetăţenilor români şansele şi oportunităţile care ţin de apartenenţa noastră la UE.

La  mulți ani, România! La mulți ani, Uniunea Europeană!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.