Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 21, 2008 in Jurnal de campanie | 0 comments

Cultura, traditiile si obiceiurile romanesti vor fi sustinute si promovate in colegiul meu

Zilele acestea am mers in San Francisco si Sacramento. Am intalnit oameni minunati, oameni inimosi, romani adevarati, mandri de steagul romanesc si de tara din care au plecat, pe care nu au uitat-o, desi multi sunt suparati de cum merg „lucrurile acasa” .

Am ramas impresionata de extraordinara echipa de la Miorita, din Sacramento. Asa da romani, un exemplu de cultura civica si voluntariat care trebuie urgent „exportat” si in Romania. Dupa ce vin de la lucru mai au timp sa scrie la un ziar, sa se ocupe de organizarea unui spectacol pentru ziua nationala a Romaniei, sa se zbata pentru a obtine cateva abecedare pentru ca „cei mici sa aiba dupa ce sa invete limba romana”….toate acestea fara sa primeasca un ban de undeva ci doar pentru ca sunt mandri de steagul romanesc afisat la loc de frunte in sediul lor primitor.

Promovarea culturii, a obiceiurilor si traditiilor romanesti este prioritate pentru mine. Impreuna putem face acest lucru inclusiv prin programe finantate cu bani europeni. Bani sunt. Este nevoie doar de profesionalism si dedicatie nu de persoane care se vor deputati doar pe hartie.

WE CAN!

Vino la vot pe 30 noiembrie si acorda-mi sansa si increderea ta. Nu avem voie sa ne lasam copiii sa nu cunoasca tara din care provin si cultura ei extraordinara.

Infiintarea de scoli romanesti, de centre culturale in fiecare comunitate de romani din colegiul meu este estentiala. Voi initia un program de burse, schimburi educationale si tabere de vacanta pentru copiii nostrii ca sa vada la fata locului cat de frumoasa si bogata este Romania.

Aceasta este promisiunea mea pentru tine si impreuna putem realiza acest lucru. YES WE CAN!

Te astept la vot pe 30 noiembrie sa dam semnalul de schimbare in tara. Vino la vot si da-mi o sansa.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.