Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 28, 2008 in Jurnal de campanie | 2 comments

Replica pentru d. Andrei Badin

Drept la Replica pentru domnul Andrei Badin primit de la o sustinatoare, Lavinia Muresan
Stimate d-le Badin,
 
Scriu acest comentariu care se incadreaza in umillul drept la replica. Si voi demonta articolul dvs. fraza cu fraza pentru a demonstra ca tot ceea ce ati scris aici e dupa ureche!
In prima fraza spuneti ca Ana Birchall isi continua campania „sub acoperire in Statele Unite ale Americii” – nu e dom’le sub nici o acoperire…pt ca d-na Birchall nu s-a acuns niciodata de nimeni, mai mult a initiat intalniri si dezbateri publice adresate tuturor celor care doreu sa vina sa o cunoasca sau sa ii adreseze intrebari. A initiat si dezbateri cu contracanditatii dansei la aceasta functie. Eu am participat la aceste dezbateri si scriu toate acestea pentru ca am fost acolo, pe cand dvs scrieti din „auzite” pentru  ca eu nu v-am vazut acolo.
Referitor la banii pe care Ana Birchall i-a cheltuit in campania electorala: 90% din banii cheltuiti provin din fonduri personale – daca aveti indoieli ar fi indicat sa faceti niste cercetari. Mai mult, vom face publice toate cheltuielile de campanie si provenienta fondurilor pentru aceste cheltuieli dupa incheierea campaniei. Si pentru ca cunosc echipa pe care d-na Birchall a angajat-o pentru campania electorala, si mai mult fac parte din ea, declar oficial ca nu am fost aburiti cu nici un fel de recompense sau promisiuni de functii. Participam la aceasta campanie de buna voie si pentru ca noi credem in programul electoral pe care d-na Birchall il propune.
Vis-a-vis de declaratia dvs „ca a uitat sa-si puna sigla partidului pe afise” va reamintesc ca aceste alegeri sunt primele alegeri uninominale si nu se refera la alegerea uniu partid anume, iar daca dvs. nu aveti habar de definitia „uninominalului” ar trebui sa aplati la un dictionar!
Si cine te crezi dumneata sa faci afirmatia ca d-na Birchall „minte de ingheata apele”? Pe ce fond? Ati participat la macar o dezbatere de-a Anei Birchall? Raspunsul e NU! Pentru ca asa cum precizam anterior nu aveati cum sa stiti ca dansa „minte” pentru nu ati fost aici, in America, la nici o intalnire.
 
Si as vrea sa stiu de ce afirmati ca d-na Birchall „s-ar face frate si cu Corneliu Zelea Codreanu pentru a ajunge deputat”? Poate nu stiti, dar dansul e mort demult! Dovada pe care o mentionati in paragraful urmator e total nefondata. Si am sa va spun de ce! In primul rand de cand exista termenul de „legionar onorabil”? Si apoi acest Jean Bukiu are legaturi cu toate fetele sus puse ale comunitatii romanesti din Chicago, printre care enumeram mari fete bisericesti, oameni de cultura si oameni de afaceri, intelectuali, oameni din presa, precum si oficiali ai consulatului roaman din Chicago. Dansul a aparut pe pliantul care enumera marile personalitati ale comunitatii de aici oferit participantilor de catre insusi Consulatul Romaniei la Chicago cu ocazia Zilei Nationale de anul acesta. Deci, in concluzie, dvs ne afiliati pe toti, cei de aici din comunitatea romaneasca din Chicago, cu legionarii!? Ca sa nu mai precizam ca dl Bukiu este liderul comunitatii greco-catolice din Chicago… deci suntem toti legionari, nu?
Vis-a-vis de fotografia pe care ati pus-o pe blog-ul dvs (care de altfel este obtinuta fara permisiunea d-nei Birchall si a celor care administreaza web site-ul si blog-ul dansei)… aceasta fotografie a fost facuta la o intalnire care a avut loc la biserica greco-catolica ramaneasca din Chicago, intalnire in care dl Bukiu a facut declaratii publice vis-a-vis de d-na Birchall si de toti ceilalti candidati… Aceste declaratii exista pe o inregistrare video pe care noi o detinem. Nu avem nici problema sa va prezentam acest material…atat dvs cat si tuturor celor interesati!
Vis-a-vis de afirmatia legata de toti cei care s-au „lasat imbroboditi de tovarasa” am sa mai precizez inca o data ca in 1989 d-na Ana Birchall avea doar 16 ani deci nu a apucat sa utilizeze termenul de „tovarasa”!
Consider ca tot ceea ce ati scris aici este total nefondat, asa cum am si demonstrat de altfel si va sugerez sa va informati de acum inainte. Sunt si eu un om de presa. Am fost om de presa in Romania si sunt om de presa si aici in Chicago, iar daca dvs va numiti „ziarist” se presupune prin definitie ca trebuie sa fiti si informat!
Nu mai inveninati mintile atator nevinovati care, din pacate va citesc blog-ul! 

Lavinia Muresan
 

2 Comments

 1. @badin

  Domnule Badin,

  sunteti ziarist si incerc sa va inteleg… in privinta omului am dubii. Nu stiu daca manipulati cu rea vointa sau sunteti manipulat
  in ceace ma priveste sunt in campanie electorala si oriunde sunt invitata caut sa ma prezint si sa explic programul meu.
  Suntem la primele alegeri uninominale in care real se poate alege omul nu partidul. Profesionalismul nu mi se poate contesta, asa ca se „umbla” la vechea imagine a PSD-lui sau la asocieri denigratoare prin prezenta diferitelor persoane la intalniri publice cu alegatorii.
  Este necesara o schimbare. De ce sa nu o facem cu oameni calificati, care isi pot asuma responsabilitatea.
  Oricand doriti putem discuta puncte din programul electoral care reprezinta necesitatile diasporei.
  Las rauvoitorilor „placerea” interpretarilor tendentioase si comentariilor la nivelul intelectului lor.
  Poate timpul si privitul in „oglinda” ii va educa…

 2. 1. E-maiurile mele prin care ceream sa fiu informat unde este facuta publica declaratia de avere a candidatei Ana Birchall au fost strse de catre staff sau chiar de catre candidata.
  Este asa de greu sa mi se raspunda, mai ales ca candiata a sustinut ca declaratia sa de avere este publica.
  2. Lavinia Muresan scrie:
  ” Vis-a-vis de declaratia dvs “ca a uitat sa-si puna sigla partidului pe afise” va reamintesc ca aceste alegeri sunt primele alegeri uninominale si nu se refera la alegerea uniu partid anume, iar daca dvs. nu aveti habar de definitia “uninominalului” ar trebui sa aplati la un dictionar!”
  Andrei Badin a avut perfecta dreptate atunci cind a sustinut faptul ca candidata Ana Birchall a candidat pe listele PSD-ului. Contesta cumva Lavinia Muresan lucrul acesta?
  Daca candidata Ana Birchall candida ca independenta, atunci evident ca nu trebuia sa mentioneze PSD-ul. Cum insa nu acesta a fost cazul, consider ca candidata Ana Birchall, prin nementionarea faptul ca candideaza din partea PSD a incercat sa induca in eroare alegatorii.
  Ca doctorita in stiinte juridice cred ca candidata Ana Birchall are habar de ce inseamna o marturie nesincera. Si cred de asemenea ca o marturie nesincera bazata pe omisiunea constienta a faptelor duce dupa sine, aici in America, expulzarea din barou.
  Cit despre cunoasterea legii electorale romanesti, aceea care este in necunostiinta de cauza este Lavinia Muresan, si nu Andrei Badin.
  Rezultatele votului sunt cunoscute, si este de asemenea cunoscut faptul ca candidata PSD Ana Birchall n u a ob tinut nici macar 16% din voturi. Probabil ca daca candida in judetul Vaslui Ana Birchall iesea deputata. Cum nu acesta fost cazul, si cunoastem foarte bine ca cauza a fost iubirea frateasca de sora intre pesedisti, acuma, ca panarama s-a terminat, am un sfat de dat: ciocu’ mic, si capu’ la fund.
  P.S.
  Sunt foarte curios cit timp va sta acest comentariu pe site-ul candidatei PSD Ana Birchall……

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.