Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 22, 2014 in Comunicate, Featured | 0 comments

Primul Ministru Victor Ponta trebuie să reprezinte România la cel mai înalt nivel diplomatic

Ana_Birchall_265

COMUNICAT DE PRESĂ

Deputatul Ana Birchall, Înalt Reprezentant al Primului Ministru pentru afaceri europene şi parteneriat cu SUA a declarat, cu ocazia participării premierului la Adunarea Generală a ONU, că România este pregătită să treacă la următorul nivel de reprezentare diplomatică în care, alături de diplomația parlamentară, diplomaţia economică are prioritate, în care România este respectată.

„Sunt încrezătoare că reprezentarea externă a României va trece la un nivel superior de responsabilitate şi de calitate diplomatică, odată ce Traian Băsescu va părăsi Cotroceniul” a afirmat Ana Birchall.
„Primul Ministru Victor Ponta trebuie să reprezinte România la Adunarea Generală a ONU de la New York, pentru că a venit momentul ca România să fie reprezentată de un lider tânăr, exponent al noii generaţii de politicieni, care ştie cum să se exprime în limbajul diplomatic şi are o nouă viziune despre cum ar trebui să fie văzută ţara noastră în mediul internaţional” a subliniat Înaltul Reprezentat al Primului Ministru.

„Diplomaţia economică rămâne o prioritate a Guvernului şi mă bucur pentru că în deplasările externe pe care Primul Ministru le-a efectuat în ultimii doi ai şi jumătate, subiecte importante pentru noi precum energia, industria sau agricultura nu au rămas în afara agendei de discuţii” a mai spus Ana Birchall.

„Reţeta succesului în reprezentarea diplomatică a României ţine şi de capacitatea reprezentanţilor noştri de a convinge investitori strategici să vină în România, să creeze locuri de muncă, să contribuie la dezvoltarea noastră economică şi să ne ajute să ajungem la un nivel de independenţă energetică” a declarat deputatul PSD.

„Companiile americane trebuie să cunoască potenţialul României şi să aibă încredere că suntem capabili să le oferim un sistem stabil şi predictibil de dezvoltare. Acesta este motivul pentru care Guvernul Victor Ponta depune eforturi consistente de doi ani de zile pentru a întări diplomaţia economică a ţării noastre” a mai spus Ana Birchall, Înaltul Reprezentant al Primului Ministru pentru afaceri europene şi parteneriat cu SUA.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.