Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 15, 2018 in Economic, International, Politic | 0 comments

Cooperarea regională ca parte a integrării europene

Împreună cu prim-ministrul Greciei, domnul Alexis Tsipras

Alături de prim-ministrul Greciei Alexis Tsipras și prim-ministrul Bulgariei Boiko Borisov

Alături de primarul orașului Salonic, domnul Yiannis Boutaris

În cadrul celei de-a 3-a ediții a Summit-ului de la Salonic, am participat astăzi la sesiunea de dezbateri cu titlul “Cooperarea regională ca parte a integrării europene”, alături de prim-miniștrii din Grecia, Bulgaria și Serbia, domnul Alexis Tsipras, domnul Boiko Borisov și doamna Ana Brnabić.

În mesajul transmis din partea doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă și a Guvernului României, am reiterat angajamentul României față de procesul de extindere al Uniunii Europene, care contribuie la stabilitatea, prosperitatea și securitatea regiunii Balcanilor de Vest, a Uniunii Europene și a Europei în general.

Avansarea procesului de extindere a reprezentat un aspect important pe agenda celor două președinții consecutive ale Consiliului UE – bulgară și austriacă – asigurând astfel continuitatea acestui proces căruia și România îi va acorda o atenție deosebită pe perioada exercitării Președinției rotative a Consiliului UE.

Pentru statele din Balcanii de Vest, perspectiva de a se alătura marii familii europene, acolo unde este locul lor, are rolul unei ancore de stabilitate în regiune și reprezintă o motivație puternică în sensul continuării reformelor.

Asigurarea stabilității, securității și properității în Europa de Sud-Est prin integrarea deplină în UE și NATO a statelor din regiune este o țintă strategică a României, iar finalizarea agendei europene a Balcanilor de Vest rămâne un capitol esențial în această direcție.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.