Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 12, 2019 in Cultural, Personal, Social | 0 comments

Ziua Națională a portului tradițional

Ziua Naţională a portului tradiţional din România este aniversată, începând cu anul 2015, în a doua duminică a lunii mai. Este un moment de sărbătoare, de redescoperire a minunatelor tradiţii româneşti, a bogăţiei inestimabile a patrimoniului nostru cultural. Portul tradiţional românesc, care ni se revelează in fiecare zonă a ţării într-o diversitate de motive româneşti, reprezintă o moştenire pe care avem datoria de a o transmite nealterată generaţiilor viitoare.
Dragostea față de ia tradițională mi-a fost insuflată de către bunica și de către mama mea, care mi-au călăuzit pașii și m-au învățat să iubesc portul românesc. Pentru mine, ia reprezintă o poartă către spiritul tradiţional al poporului meu și, de aceea, o port cu mândrie ori de câte ori am ocazia!
Mama a fost cea care mi-a îndrumat pașii spre dansurile populare și îi sunt profund recunoascătoare pentru că aici am avut primul contact cu portul popular tradițional. Mama încă are costumul meu popular din anii copilăriei.
Despre frumusețea și unicitatea portului tradițional românesc am vorbit atât de la tribuna Parlamentului, prin declarații politice, cât și la evenimente dedicate la care am participat de fiecare dată cu mare plăcere.
În ultimii ani, ia și-a recâștigat popularitatea binemeritată, iar frumusețea inegalabilă a portului tradițional românesc este redescoperită atât în satul românesc, cât mai ales la orașe, unde ia și motivele ei românești sunt reinterpretate în moduri creative.
Pentru mine, ia reprezintă o poartă către spiritul tradiţional al poporului meu și, de aceea, o port cu mândrie ori de câte ori am ocazia, fie în activități publice, fie în vacanță.
Mai jos, vă invit să descoperiți o serie de fotografii, care sunt mărturia dragostei mele pentru portul popular românesc.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.