Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 1, 2017 in Cultural, Personal | 0 comments

Ziua Internaţională a Muzicii

Unul dintre cele mai frumoase daruri cu care Dumnezeu a înzestrat natura umană este acela al exprimării sensibile a sentimentelor, trăirilor şi, în general, a vieţii prin muzică. Marele compozitor german Ludwig van Beethoven spunea: „Muzica este graiul sufletului. Ea stârnește în noi nu instincte, ci gândurile cele mai profunde”.

Astăzi, pe 1 octombrie, întreaga umanitate sărbătoreşte Ziua Internațională a Muzicii, prilej de a promova bogăția artei muzicale alături de idealurile păcii și multiculturalismului. Ziua Internațională a Muzicii (International Music Day) a fost organizată pentru prima dată la 1 octombrie 1975 de către UNESCO, la propunerea renumitului violonist Yehudi Menuhin președintele de atunci al Consiliului Muzical Internațional al UNESCO. Celebrul violonist spunea despre Ziua Internaţională a Muzicii că este „un model de consolidare a legăturilor de pace și de prietenie dintre oameni cu ajutorul muzicii”.

Cred că niciun suflet, indiferent de starea în care se află, nu poate rămâne insensibil la acordurile line ale sunetelor ce se înlănţuiesc într-o cascadă de viaţă, culoare şi bogăţie spirituală prin muzică. Vă propun în această dimineaţă să faceţi cunoştinţă cu muzica îngerilor printr-o nocturnă a lui Chopin.

https://

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.