Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 31, 2017 in Cultural, International, Social | 0 comments

Ziua Internaţională a Mării Negre

În fiecare an, data de 31 octombrie este marcată ca Ziua Internaţională a Mării Negre, aniversând momentul semnării de către statele riverane ale Mării Negre, în 1996, a Planului Strategic de Acțiune pentru Marea Neagră, destinat îmbunătăţirii eforturilor colective pentru reducerea impactului poluării şi conservarea biodiversităţii.

Dincolo de momentul aniversar, această zi constituie un bun prilej pentru a reflecta asupra importanţei şi a potenţialului pe care le are Marea Neagră, atât din punct de vedere geopolitic şi strategic, cât şi, poate mai important, în ce priveşte bogăţia ecologică, frumuseţile oferite de relieful specific şi de diversitatea florei şi a faunei. Totodată, Marea Neagră reprezintă un cadru cultural, economic şi social care a prilejuit nu doar dezvoltarea societăţilor şi a statelor din regiune, dar şi îmbunătăţirea contactelor în plan internaţional, prin importanţa jucată în întreaga lume.

România, ca stat riveran, are datoria de a se concentra pe valorificarea comorilor pe care Marea Neagră ni le pune la dispoziţie. Avem cu toţii răspunderea de a proteja Marea Neagră, de a ne bucura în mod responsabil de imensul său potenţial turistic, economic şi cultural, însă în acelaşi timp trebuie să adoptăm o conduită responsabilă faţă de conservarea şi protejarea sa, astfel încât Marea Neagră să fie, cu adevărat, un diamant lăsat să strălucească!

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.