Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 29, 2017 in Cultural, Personal | 0 comments

Ziua Imnului Național

Celebrăm astăzi Ziua Imnului Național, o sărbătoare cu mare însemnătate pentru oricine simte și trăiește românește în orice colț de lume s-ar afla. Proclamată prin Legea nr. 99/1998, ziua de 29 iulie cinstește imnul României, unul dintre simbolurile cele mai de preț pentru spiritul românesc de pretutindeni, alături de drapelul, stema și sigiliul statului.
”Un răsunet”, poezia atât de profund patriotică scrisă de Andrei Mureșanu, a fost pusă pe note de Anton Pann și cântată pentru prima dată la Râmnicu Vâlcea pe 29 iulie 1848. ”Deșteaptă-te române” a însuflețit Revoluția de la 1848, fiind o chemare la datorie față de valorile autentice românești lăsate din generație în generație de strămoșii noștri. De atunci a fost cântat în toate momentele importante ale istoriei noastre, cinstind jertfa eroilor care au construit această minunată țară. După Revoluția din 1989 a devenit imnul de stat al României.
Personal, de fiecare data când ascult ”Deșteaptă-te române” mă încearcă o emoție deosebită, un sentiment de respect profund pentru istoria atât de frumoasă a poporului român și de prețuire specială pentru tot ce înseamnă România, valorile și tradițiile minunate ale acestei țări.
Astăzi, mai mult ca oricând suntem datori să cinstim așa cum se cuvine imnul României și să ne creștem și educăm copiii în spiritul dragostei de neam, cu respect față de sacrificiul oamenilor care au construit această țară.

https://

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.