Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 7, 2019 in Cultural, Personal, Social | 0 comments

Ziua comunei Ștefan cel Mare

A fost o onoare și o placere să particip la Ziua comunei Ștefan cel Mare din județul Vaslui.

Vasluiul ocupă un loc aparte în sufletul meu, este a doua mea casă. Am cunoscut în Vaslui oameni cu o minunată bogăție interioară, oameni harnici, credincioși, păstrători ai culturii noastre românești. Frumusețea locurilor, valorile și tradițiile promovate de urmașii răzeșilor lui Ștefan cel Mare sunt comori autentice ale neamului românesc. În comuna Ștefan cel Mare, ca de altfel în întreg județul Vaslui, filonul folcloric autentic românesc este la el acasă. Portul popular, dansurile tradiţionale şi obiceiurile locului sunt pledoarii care vorbesc de la sine despre această frumoasă zonă.

Aici am descoperit România profundă, o Românie care speră, muncește și gândește sănătos cu români care îndrăznesc să creadă în România, în această țară atât de frumoasă și binecuvântată de Bunul Dumnezeu și atât de frumos numită Gradina Maicii Domnului!

Iubesc această parte a Moldovei și sunt onorată dincolo de cuvinte că cei de aici mă consideră “fata lor”, așa cum m-au numit vasluienii de pe Valea Tutovei în 2012, acești răzeși ai lui Stefan cel Mare care prin sfaturile si criticile lor m-au ajutat sa fiu permanent un deputat, un ministru și un viceprim-ministru mai bun. Frumusețea lăuntrică și împărtășirea acelorași valori tradiționale cu cei pe care i-am întâlnit m-au emoționat și m-au hrănit sufletește în egală măsură.

Felicitări domnului primar Moraru Mihai și autorităților locale pentru excelenta organizare și pentru un eveniment foarte reușit!

Alături de domnul primar al comunei Ștefan cel Mare, Moraru Mihai
Mulțumesc domnului Traian Nica pentru acest minunat tablou

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.