Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 16, 2019 in Cultural, Personal | 0 comments

Rusaliile – Sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh

Biserica îmbracă din nou haine de sărbătoare fiindcă astăzi în întreaga Ortodoxie se prăznuiește Pogorârea Sfântului Duh, Cinzecimea sau Rusaliile. Înainte de înalțarea Sa cu trupul la cer, Domnul Iisus Hristos le vorbeste ucenicilor Săi despre importanța acestui moment: ,,De folos este vouă ca să Ma duc Eu, că de nu Mă voi duce Eu, Mângâietorul nu va veni la voi, iar de mă voi duce, Îl voi trimite pe El la voi (Ioan 16, 7).

Mângâietorul este Duhul Sfânt, a treia Persoană a Sfintei Treimi, care devine sfințenia însăși și prin aceasta izvorul nesecat al Harului Divin, prin care se desavârșește în timp opera de mântuire a Domnului Iisus Hristos!

Acest eveniment este foarte important, deoarece constituie ziua de naștere a Bisericii Creștine ca Trup văzut al lui Hristos, iar Duhul Sfânt va purta de grijă de membrii Bisericii până la a doua venire a Mântuitorului și inceperea Judecății finale!

În tradiția poporului român, în timpul slujbei, se binecuvântează de catre preoți ramuri cu frunze de tei sau nuc, ca simbol al limbilor de foc, ca o rememorare peste ani a momentului petrecut în foișorul din capitala Iudeii.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.