Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 15, 2019 in Cultural, Personal, Social | 0 comments

Participare la expoziția ”Pictori români în Franța”

Am fost onorată să particip la expoziția „Pictori români în Franța”, organizată de ICR, într-o zi de 15 ianuarie, încărcată de semnificații pentru cultura română. Cu această ocazie, am transmis mesajul și cele mai calde urări din partea doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă și a Guvernului României, felicitând ICR pentru organizarea excelentă a evenimentului.

Data de 15 ianuarie are pentru români o dublă însemnătate: este ziua nașterii lui Mihai Eminescu, ”poetul-nepereche” al României (așa cum îl descria George Călinescu) , și, totodată, Ziua Culturii Naționale, așa cum este aniversată începând cu anul 2011, pentru a cinsti memoria poetului nostru național.

În mesajul transmis, am subliniat că ne dorim să folosim această perioadă de vizibilitate sporită – deținerea Președinției rotative a Consiliului UE –  pentru a face țara noastră mai bine cunoscută în rândul celorlalți cetățeni europeni. Suntem cu adevărat un popor cu o cultură și o civilizație ce merită cunoscute și apreciate în orice colț al lumii și, tocmai de aceea, exercitarea de către România a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene este un prilej de promovare a valorilor noastre autentice. Totodată, i-am felicitat pe pictorii expozanți, ei înșiși adevărați ambasadori ai culturii noastre naționale.

Am reiterat că inițiativele de promovare și conștientizare a identităţii noastre naționale au avut şi vor avea în continuare tot sprijinul Guvernului României și al prim-ministrului Viorica Dăncilă.

Alături de doamna Michele Ramis, ambasadoarea Franței în România, și de doamna Liliana Țuroiu, președintele ICR

Alături de doamna Michele Ramis, ambasadoarea Franței în România

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.