Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 10, 2018 in Cultural, Personal | 0 comments

Nașterea lui Ion Creangă

Chiar dacă data nașterii lui Ion Creangă este subiect de controversă – după unele surse ar fi 10 iunie 1839, iar după altele 1 martie 1837 – moștenirea literară pe care scriitorul născut pe plaiurile Moldovei a lăsat-o generațiilor viitoare reprezintă o certitudine.

Am crescut cu poveștile lui Creangă, cu minunatele ”Amintiri din copilărie” citite de mama și de bunica mea, povești care mi-au bucurat anii copilăriei și mi-au deschis apetitul pentru lectură. Stilul lui Ion Creangă este inconfundabil și unic fiindcă scrierile lui descriu atât de plastic și de original viața din satul românesc.

Pe bună dreptate, Ion Creangă este considerat cel mai mare povestitor din literatura română. Creangă a înțeles, poate cel mai bine, să privească în sufletul nostru ca neam și să se inspire din tradițiile, folclorul și obiceiurile românești, ca dintr-un nesfârșit izvor de creație autentică. Prin opera pe care ne-a dăruit-o, marele nostru povestitor a reușit să ne facă să căutăm permanent copilul din noi, ca o condiție a întoarcerii la bucuriile simple și sincere ale fericirii care durează.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.