Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 8, 2011 in Cultural | 2 comments

Mandrie Romaneasca

cioran

Probabil ati auzit deja ca un Roman (da, cu litera mare) pe nume George Brăiloiu a cumparat TOATA colectia de manuscrise ale lui Emil Cioran la o licitatie din Paris. Omul de afaceri a spus ca intentioneaza sa doneze aceste manuscrise statului roman.

Sper ca regimului actual, care aloca un procent infim pentru cultura (0,12% din PIB) , si si acela directionat politic inspre expozitii mai mult decat dubioase ale laudatorilor sai, sa-i crape obrazul de rusine.

Personal nu il cunosc pe dl. Brailoiu dar consider ca noi trebuie sa ne mandrim ca mai avem astfel de concetateni al carui gest este de admirat. Cat timp mai exista oameni ca ei, mai exista speranta, inclusiv in pastrarea identitatii noastre nationale!

2 Comments

 1. Draga Ana,

  Te felicit pentru ca, in pofida vicisitudinilor, ai ramas un om autentic care emana opinii demne si poate forma caractere.

  Sperantele referitoare la actualul regim s-ar putea sa ramana desarte 🙂
  Totusi, cata vreme mai exista oameni ca Dl. Brailoiu si ca tine, mai exista speranta ca lucrurile importante care trebuie gandite si realizate, vor si fi gandite si realizate !

  Mult succes in tot ce vei intreprinde !

  V. Nicolescu

 2. Cum statul român nu prea are grijă de patrimoniul său… nu m-aş bucura chiar aşa, din prima.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.