Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 22, 2017 in Cultural, Personal | 0 comments

La mulți ani, Andrea Bocelli!

În urmă cu 59 de ani, în orașul Lajatico din regiunea Toscana, Italia, s-a născut faimosul tenor Andrea Bocelli. Deși a crescut într-o familie de fermieri, la vârsta de 6 ani a început să ia lecții de pian, iar mai târziu a învățat să cânte la flaut, saxofon, trompetă, harpă, chitară și tobe, petrecându-și astfel copilăria în acordurile muzicii.

În 1970, la vârsta de 12 ani, a orbit total în urma unei lovituri la cap într-un meci de fotbal. La scurt timp după accident, Bocelli câştigă prima sa competiţie muzicală, Margherita d’Oro, cu melodia „O sole mio”. Celebrul artist italian a reușit mai apoi să umple sălile de concerte cu zeci de mii de oameni, să câștige tot mai multe premii din lumea muzicală și tot mai multe inimi din rândul ascultătorilor.

Recunoscut ca unul din cei mai populari muzicieni italieni și cântăreți de muzică clasică din lume, acesta s-a pregătit pentru o carieră în avocatură, obținând chiar și titlul de doctor, dar de-a lungul timpului s-a convins că adevărata sa menire este de a bucura și emoționa oamenii prin muzica lui.

Pentru că de fiecare dată când ascult această melodie îmi transmite o stare de liniște, îmi doresc să o împărtășesc cu voi, azi, chiar de ziua lui! La mulți ani, Andrea Bocelli!

https://

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.