Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 2, 2017 in Cultural, International, Personal, Social | 0 comments

Festivalul folcloric „Hora din străbuni”

Întotdeauna am apreciat atașamentul vasluienilor pentru adevăratele tradiții românești, pentru cultura autentică și pentru valorile transmise cu grijă din generație în generație. Obiceiurile şi tradiţiile noastre sunt însufleţite de oamenii frumoşi ai acestor meleaguri, păstrători ai credinţei şi tradiţiilor populare, care îi oferă unicitatea şi frumuseţea spirituală acestei regiuni a României.

În perioada 2-6 august, festivalul folcloric ”Hora din străbuni”, aflat la a V-a ediție, va fi o nouă ocazie de a arăta lumii frumusețea inegalabilă a tradițiilor și obiceiurilor vasluiene. Totodată, va fi o ocazie unică de a cunoaște folclorul și tradițiile culturale din alte țări europene, sud-americane și chiar africane, printre invitați numărându-se ansambluri folclorice și artiști din Spania, Turcia, Georgia, Armenia, Serbia, Peru, Senegal sau Sierra Leone.

Sunt convinsă că vor fi spectacole pe cinste în care va fi aniversată diversitatea tradițiilor din diverse colțuri ale lumii! Felicitări organizatorilor și autorităților locale pentru implicarea în promovarea acestor frumoase obiceiuri, adevărate valori ale patrimoniului mondial.

Programul festivalului

Festivalul folcloric „Hora din străbuni” în Bârlad, Pădureni, Huși și Negrești

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.