Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 25, 2017 in Cultural, Politic, Social | 0 comments

Data de 25 octombrie are o bogată semnificaţie pentru România şi pentru românii de pretutindeni, marcând nu doar Ziua Armatei Române, cât şi aniversarea Majestăţii Sale, Regele Mihai I. 

25 octombrie 1944 reprezintă unul dintre momentele marcante ale istoriei noastre, reprezentând momentul în care, în bătălia de la Carei, Armata Română a eliberat Nordul Transilvaniei de sub ocupaţie străină, desăvârşind eliberarea teritoriilor româneşti ocupate de tabăra horthysto-fascistă. În fiecare an, data de 25 octombrie reprezintă un moment de profundă reflecţie asupra jertfei militarilor români nu doar pe parcursul campaniei din 1944, ci şi la nivelul întregii istorii a românilor, prilej cu care avem cu toţii datoria de a marca cu mândrie profesionalismul, curajul şi devotamentul cu care soldaţii români fac şi astăzi cinste ţării noastre în teatrele de operaţiuni.

Momentul 25 octombrie 1944 este, totodată, o zi aleasă deliberat pentru a purta bătălia decisivă, fiind ziua de naştere a Majestăţii Sale, Regele Mihai I, moment de profundă încărcătură simbolică în contextul anului 1944. Astăzi, Majestatea Sa împlinește 96 de ani, ocazie cu care îi transmit personal cele mai sincere urări de sănătate, putere și viață lungă!

La mulți ani, Majestate! La mulți ani, Armatei Române!

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.