Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 9, 2017 in Cultural, Social | 0 comments

9 octombrie – Ziua de Comemorare a Victimelor Holocaustului din România

În fiecare an pe 9 octombrie marcăm trista Zi de Comemorare a Victimelor Holocaustului din România. Această zi reprezintă pentru noi un prilej de a cinsti amintirea celor ce şi-au pierdut viaţa ca urmare a Holocaustului, în România şi în întreaga lume, într-unul dintre cele mai negre episoade din istoria umanităţii.

Folosesc aceast prilej pentru a transmite întreaga mea compasiune şi solidaritate faţă de poporul evreu şi cele mai sincere regrete celor care au avut de suferit în acea perioadă sordidă care a lăsat răni adânci în sufletele, memoria şi conştiinţa noastră.

Astăzi, mai mult ca oricând este de datoria noastră, a tuturor, să ne amintim, să reflectăm asupra a ceea ce s-a întâmplat în trecut, pentru a fi sigur că astfel de fapte abominabile nu vor mai fi posibile niciodată în viitor, într-o lume în care drepturile şi libertăţile individuale reprezintă piatra de temelie a oricărei democraţii.

Antisemitismul, totalitarismul, xenofobia şi discriminarea rasială nu au ce căuta astăzi printre noi şi trebuie să ne asigurăm că asemenea atitudini nu vor dăuna în niciun fel bunei convieţuiri în care trăiesc copiii noştri.

Memorialul Holocaustului, Bucureşti

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.