Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 24, 2017 in Cultural, Social | 0 comments

72 de ani de la semnarea Cartei Naţiunilor Unite

Data de 24 octombrie are o însemnătate deosebită pentru istoria întregii omeniri, fiind ziua în care a intrat în vigoare, în 1945, Carta Naţiunilor Unite, document fundamental pentru a menţine pacea şi securitatea la nivel mondial şi pentru a garanta drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor.

Carta Naţiunilor Unite a fost redactată şi semnată la San Francisco de către 50 de state din întreaga lume la 26 iunie 1945. Oficial, Organizația Națiunilor Unite a luat ființă la 24 octombrie 1945, când Carta ONU a fost ratificată de China, Franța, Uniunea Sovietică, Regatul Unit, SUA și de o majoritate de alți semnatari.

Începând cu 1948, ziua de 24 octombrie se sărbătoreşte drept Ziua Naţiunilor Unite pentru a informa popoarelor din întreaga lume cu privire la obiectivele și realizările Organizației Națiunilor Unite.

Pe 14 decembrie 1955, România se alătura statelor membre ale Organizației Națiunilor Unite, odată cu alte țări precum Austria, Bulgaria, Ungaria, Italia sau Spania. Ţara noastră are în continuare un rol important în punerea în practică a prevederilor din Carta ONU, în menţinerea păcii şi a securităţii internaţionale şi în furnizarea de asistenţă pentru dezvoltarea altor state.

La mulţi ani, Organizaţiei Naţiunilor Unite!

https://

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.