Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 5, 2019 in Cultural, Personal, Profesional, Social | 0 comments

5 iunie – Ziua învățătorului

Alături de doamna învățătoare Dumitrescu

Începând cu anul 2007, pe 5 iunie este marcată în România ”Ziua Învăţătorului”, în memoria zilei de naştere a dascălului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învăţământului modern românesc. Sărbătorim în această zi pe toţi dascălii plin de har şi de vocaţie pentru o misiune nobilă, care cu răbdare şi talent sădesc în sufletele tinere setea de cunoaştere, dragostea pentru frumos şi dorinţa de autodepăşire permanentă.

Aşa cum fiecare dintre noi are în memorie întipărit pentru toată viaţa chipul învăţătorului care l-a primit în prima zi de şcoală, şi eu îmi amintesc cu drag de primul meu dascăl care mi-a pus condeiul în mână, doamna învăţătoare Dumitrescu, al cărei chip luminos îl voi purta în suflet toată viaţa.

Cred că trebuie să ne amintim mereu să le mulţumim dascălilor pentru perseverenţa lor, pentru dedicaţia cu care ghidează drumul copiilor către lumina cunoaşterii, pentru abilitatea de a face minţile copiilor să depăşească graniţele impuse de paginile cărţilor, pentru tandreţea cu care scot la lumină acele resurse nebănuite din interiorul fiecăruia şi pentru grija şi dragostea lor pentru copii.

Investiţia în învăţători şi profesori este o investiţie în educaţia copiilor noştri, iar educaţia este piatra de temelie pe care ne clădim prezentul, dar mai ales viitorul. Le doresc tuturor dascălilor mult succes și multă putere de muncă în formarea tinerelor generații.

La mulţi ani tuturor dascălilor minunaţi din România, care prin talent şi dăruire plamădesc sufletele tinere ale copiilor noştri!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.