Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 29, 2017 in Cultural, International | 0 comments

470 de ani de la naşterea lui Miguel de Cervantes

Pe 29 septembrie 1547 se năştea marele poet, romancier şi dramaturg spaniol Miguel de Cervantes Saavedra, una dintre cele mai mari personalităţi pe care Spania le-a dat lumii.

Printre numeroasele contribuţii de mare valoare ale scriitorului spaniol, opera cea mai îndrăgită şi care a trecut fără îndoială testul timpului o reprezintă aventurile celebrului Don Quijote de la Mancha.

Dincolo de satira şi analiza profundă a naturii umane în diverse ipostaze, romanul lui Cervantes surprinde prin momente de reflecţie care sunt şi astăzi la fel de valoroase ca în urmă cu peste 400 de ani.

Vă las în compania unuia dintre citatele pe care le-am considerat întotdeauna relevante pentru opera marelui scriitor spaniol: „libertatea este unul din darurile cele mai de preţ pe care cerul l-a dăruit oamenilor: cu ea nu pot fi asemuite nici bogăţiile pe care le ascund pământul şi marea; pentru ea, ca şi pentru cinste, poţi şi trebuie sa-ţi dai şi viaţa; iar pierderea ei este cel mai mare rău ce ţi se poate întâmpla”.

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.