Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 20, 2019 in Cultural, Economic, International, Personal | 0 comments

20 februarie – Ziua Mondială a Dreptăţii Sociale

Pe 20 februarie este marcată, la inițiativa ONU, Ziua Mondială a Dreptăţii Sociale, un prilej pentru a reafirma importanța principiilor solidarității, egalității de şanse și reducerii inegalităților în dezvoltarea armonioasă a unei societăţi şi angajamentul nostru faţă de aceste principii.

Prin marcarea acestei zile la nivel mondial, ONU și statele membre doresc să atragă atenția asupra nevoii de a promova dreptatea socială, de a eradica sărăcia, de a asigura egalitatea dintre femei și bărbați și de a crea premisele bunăstării sociale pentru toți oamenii.

Guvernul actual a aplicat multe măsuri de reparație și justiție socială, pentru familiile cu venituri reduse, pentru copiii din mediul rural sau pentru tinerii aflați în căutarea primului loc de muncă. Totodată, creșterile salariale consistente în domenii prioritare precum educația sau sănătatea, marirea pensiilor și a alocațiilor pentru copii sunt mărturii ale atenției pe care Guvernul Dăncilă o acordă reducerii decalajelor sociale, în acord cu așteptările cetățenilor.

Așa cum afirmă și Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon ”dezvoltarea sustenabilă este calea către viitorul pe care cu toții ni-l dorim deoarece ofere premisele pentru creștere economică, pentru dreptate socială, consolidând buna guvernare”.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.