Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 2, 2017 in Cultural, International, Personal | 0 comments

2 octombrie – nașterea lui Mahatma Gandhi și Ziua Internațională a Non-violenței

În 2011, în vizită la casa în care Mahatma Gandhi și-a petrecut ultimele zile din viață

2 octombrie este o dată de referință la nivel internațional, cu o dublă semnificație. În primul rând pentru că, în 1869, se năștea marele Mahatma Gandhi, unul dintre cei mai importanți lideri ai lumii și inițiatorul mișcărilor de revoltă non-violentă. În al doilea rând, pentru că marchează importanța moștenirii lăsate de Părintele Națiunii, așa cum este Gandhi numit în India, 2 octombrie fiind declarată și Ziua Internațională a Non-violenței.
Astăzi, celebrarea acestei zile ne îndeamnă să reflectăm mai mult ca oricând la importanța promovării păcii, a toleranței și a bunei înțelegeri în lume. Totodată, avem datoria să conștientizăm importanța luptei împotriva oricărei forme de violență.
Mahatma a fost cu adevărat un „mare suflet” al omenirii și o sursă de inspirație pentru aceasta, iar tocmai de aceea, cred că astăzi, și nu numai astăzi, ar trebui să fim cu toții inspirați și să luăm ca exemplu cuvintele lui Gandhi. „Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!” şi „Non-violenţa este cea mai mare forţă la dispoziţia omenirii”, îndemna marele gânditor. Cugetările sale pline de har şi blândeţe m-au inspirat și le țin aproape de suflet. Cred că ne revine fiecăruia dintre noi rolul de a promova mesajul şi îndemnurile sale și de a condamna violența, urmând exemplul dat de Mahatma Gandhi.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.