Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 15, 2017 in Cultural, Personal, Social | 0 comments

15 octombrie – Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural

În fiecare an, la inițiativa Organizației Națiunilor Unite, în data de 15 octombrie, sărbătorim Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, prin care se dorește atragerea atenției asupra importanței rolului pe care femeile l-au avut dintotdeauna la dezvoltarea fiecărui popor, prin acțiunile și activitățile lor.

Femeile din mediul rural reprezintă mai mult de un sfert din populația lumii, contribuind substanțial la susținerea și dezvoltarea comunităților în care ele activează. Cu toate acestea, rolul lor nu este îndeajuns apreciat, iar inegalitățile de gen se regăsesc la un nivel foarte ridicat și aici, mai ales în contextul unei sărăcii accentuate.

Personal, am pledat mereu pentru egalitatea de gen, pentru respectarea drepturilor femeilor și pentru eliminarea discriminărilor de orice fel cărora femeile, și mai ales cele din mediul rural, le cad de prea multe ori victime.

Eu cred că principala calitate a femeii din mediul rural este educarea unui neam în spiritul tradițiilor și responsabilitatea pentru viitorul nostru ca popor. În această zi gândul meu se îndreaptă către bunica mea Cătălina și către mama mea, două persoane care m-au format ca om și care mi-au transmis în suflet valorile românești autentice în care cred și pentru care mă lupt zi de zi în activitatea mea.

Totodată, îmi îndrept recunoștința și gândul cel bun către toate româncele din mediul rural și mai ales către femeile din colegiul meu din Vaslui, gospodine și mame adevărate, care prin tenacitatea lor asigură perenitatea întregului neam.

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural | Luminita Jivan - […] sursa – 15 octombrie – Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural  […]

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.