Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 14, 2018 in Cultural, Personal, Social | 0 comments

14 octombrie – Sfânta Cuvioasă Parascheva

Mulțime multa de credincioși se adună, astăzi, 14 octombrie, la Iași, devenit zilele acestea centrul  spiritual al ortodoxiei românești, pentru a o sarbatori pe Sfânta Parascheva, ocrotitoarea Moldovei.

Ea s-a născut în jurul anului 1000, in localitatea Epivat, din Turcia de azi,  într-o familie de oameni bogați și binecredincioși. Din copilărie a simțit chemarea Domnului spre desavârșire, fiind nelipsită de la slujbele Bisericii și împlinind poruncile lui Hristos din Sfintele Evanghelii, iar înainte de a împlini vârsta de 20 de ani  a îmbrățișat viața monahală, înmulțind astfel nevoințele sale ascetice.

La vârsta de 27 de ani trece la cele veșnice, fiind îngropată lângă mare ca o străină. Peste ani,  trupul său a fost găsit neputrezit, iar în anul 1641 domnitorul Vasile Lupu aduce sfintele sale moaște în capitala Moldovei, așezându-le în biserica ,,Sfinții Trei Ierarhi”, ctitoria sa.

De atunci și până în ziua de azi, Sfânta Parascheva mijlocește necontenit la Dumnezeu pentru toți cei care vin și se roagă la ea, savârșind de-a lungul timpului nenumărate minuni: tamăduiri de suferințe sufletești, vindecări de boli grave, nașteri de prunci, căsătorii binecuvântate și multe, multe altele!

Sfântă Preacuvioasă Maică Parascheva, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.